News & Trends

View All
Kawa

Jest rok 1926, Livorno na zachodzie Włoch. Bar Roma – kawiarnia znajdująca się przy centralnym placu miasta – tętni życiem. To miejsce, obok kilku innych, które zapisały się w historii miasta, jest na początku XX w. ważnym punktem spotkań kulturalnej śmietanki. Położone na wybrzeżu Toskanii miasto było jednym z pierwszych we Włoszech, do których sprowadzono kawę – kultura serwowania tego napoju sięga tu XVII w. Kawa serwowana w Barze Roma pochodzi ze sklepu braci Antonio i Luigi Meschini,

założyciele coffeedesk Baza wiedzy managera

Wystartowała druga w historii Coffeedesk kampania crowdinwestingowa. Podsumowanie pierwszej kampanii, nasze plany i prognozy są szczegółowo opisane na stronie emisji. W dużym skrócie – głównym celem, na który chcemy pozyskać finansowanie, jest rozwój omnichannel. W tym artykule chcemy wytłumaczyć Wam, co to właściwie jest i dlaczego wierzymy, że ten model biznesowy to przyszłość nie tylko Coffeedesk, ale całego sektora handlowego.

ekspres w kawiarni Znajdź swój profil działalności

W czasie obostrzeń dla branży gastronomicznej, najważniejszą wizytówką kawiarni była jakość serwowanej na wynos kawy. Skupianie się na dezynfekcji lokalu i zapewnienie bezpieczeństwa gościom stało się bezwzględnym priorytetem właścicieli kawiarni, knajp i restauracji. W okresie rozluźniania obostrzeń gastronomia musiała szybko przygotować się na nowe otwarcie i przeprowadzić wiosenne porządki za barem. Jak w takim razie zadbać o czystość lokalu sprawnie i skutecznie? Na co zwrócić uwagę, by mieć gwarancję, że przyrządzenie kawy będzie czystą przyjemnością? Odpowiedź znajdziecie w naszym artykule.