Lokal gastronomiczny powinien charakteryzować się nie tylko znakomitą jakością produktów, przepysznymi daniami i najwyższego poziomu…

Lokal gastronomiczny powinien charakteryzować się nie tylko znakomitą jakością produktów, przepysznymi daniami i najwyższego poziomu…
W poprzednich artykułach dzieliliśmy się z Wami wiedzą na temat wprowadzania kawy i akcesoriów do…
W odpowiedzi na potrzeby naszych klientów, stworzyliśmy w Coffeedesk nową kategorię produktów – corporate gifts.…
Eureka! Pomimo, że od pierwszego wykrzynięcia starogreckiego “Heureca” minęło już kilka dobrych lat to co…
Cold brew, czyli kawa macerowana na zimno, to w ostatnich latach jeden z najgorętszych trendów…
„Nasz klient – nasz pan”, bo „płaci i wymaga” – to maksyma, którą zna każdy,…
Wybór pieca do palenia kawy to zawsze duże wyzwanie pod wieloma względami: logistycznymi, ponieważ trzeba…
Niepewna, postpandemiczna rzeczywistość zdecydowanie utrudnia przewidywanie przyszłości. Przedarliśmy się jednak przez gąszcz artykułów i danych, żeby nie wróżyć z fusów. Rok 2022 będzie z pewnością rokiem starań o powrót do normalności, troski o zdrowie i środowisko, a także szacunku wobec kawy i zwiększania świadomości na jej temat.
Jest rok 1926, Livorno na zachodzie Włoch. Bar Roma – kawiarnia znajdująca się przy centralnym placu miasta – tętni życiem. To miejsce, obok kilku innych, które zapisały się w historii miasta, jest na początku XX w. ważnym punktem spotkań kulturalnej śmietanki. Położone na wybrzeżu Toskanii miasto było jednym z pierwszych we Włoszech, do których sprowadzono kawę – kultura serwowania tego napoju sięga tu XVII w. Kawa serwowana w Barze Roma pochodzi ze sklepu braci Antonio i Luigi Meschini,