Autorka książek COFFEE SPOTS Polska i LESS WASTE Polska, inicjatorka projektu wydawniczego Przebłysk. Smakoszka i miłośniczka fotografii, uzależniona od kawy, chleba i masła.
Od 2016 w gastronomii, od 2020 w Coffeedesk. Były barista, choć jeśli jest potrzeba zawsze wskoczy za bar. Na co dzień odpowiada za marketing i wydarzenia w kawiarniach. Inicjator pierwszych wystaw i wine dayów. Prywatnie student prawa, miłośnik podróży i dobrego jedzenia. Kawa miała być kolejnym tygodniowym hobby, a pochłonęła mnie chyba na całe życie.
"Branża kawowa to taki sport, tyle że w gastronomii". Chłopak z Wągrowca, mieszkający w Poznaniu. Były Brisman (chociaż mentalnie zawsze nim będę), 1/2 załogi DearJudges, oraz 1/1 załogi Guest Coffee. Skupiam się na tworzeniu kultury kawowej, i całkiem dobrze mi to wychodzi.
Słynie ze swojej bezkompromisowego podejścia w kwestii jakości serwowanej kawy. Twórca vloga Arabean, Mistrz Polski Brewers Cup 2017, V-ce Mistrz Polski Brewers Cup 2014/15/16, V-ce Mistrz Polski Cup Tasters 2016, 5-ty w Międzynarodowych Chińskich Mistrzostwach Baristów 2016.
Herbaciana dusza - herbatę pije zawsze i do wszystkiego! Zgłębia z pasją tajniki kawowego świata. Content Lead w zespole marketingu Coffeedesk z mocnym zacięciem pisarskim. Po godzinach miłośniczka planowania podróży oraz nowych kulinarnych doznań.
W pracy z kawą najważniejsza jest dla mnie prostota i naukowe podejście, lecz zawsze w połączeniu z aspektem romantycznym! W pracy z ludźmi lubię zadawać pytania. Najchętniej najbanalniejsze i najtrudniejsze. Te pośrodku są najczęściej nudne. Równie bliski jest mi temat customer service i hospitality, bo to fundament spokojnych rozważań na temat TDSów, ekstrakcji i profilowania ciśnienia. Łamanie schematów, kwestionowanie przyzwyczajeń, dociekliwość, odwracanie do góry nogami, kpina z bezrefleksyjnej pogoni za autorytetami. To lubię!