News & Trends
View AllMilbok to odpowiedź na potrzeby baristów, u których narodził się pomysł na mrożenie mleka, by pozbyć się nadmiaru wody. Techniki…
Jakość środowiska pracy ma bezpośredni wpływ na produktywność, kreatywność, a także na postrzeganie firmy przez pracowników i odwiedzających ją klientów…
Eureka! Pomimo, że od pierwszego wykrzynięcia starogreckiego “Heureca” minęło już kilka dobrych…
Cold brew, czyli kawa macerowana na zimno, to w ostatnich latach jeden…
„Nasz klient – nasz pan”, bo „płaci i wymaga” – to maksyma,…
Wybór pieca do palenia kawy to zawsze duże wyzwanie pod wieloma względami:…
Niepewna, postpandemiczna rzeczywistość zdecydowanie utrudnia przewidywanie przyszłości. Przedarliśmy się jednak przez gąszcz artykułów i danych, żeby nie wróżyć z fusów. Rok 2022 będzie z pewnością rokiem starań o powrót do normalności, troski o zdrowie i środowisko, a także szacunku wobec kawy i zwiększania świadomości na jej temat.
Jest rok 1926, Livorno na zachodzie Włoch. Bar Roma – kawiarnia znajdująca się przy centralnym placu miasta – tętni życiem. To miejsce, obok kilku innych, które zapisały się w historii miasta, jest na początku XX w. ważnym punktem spotkań kulturalnej śmietanki. Położone na wybrzeżu Toskanii miasto było jednym z pierwszych we Włoszech, do których sprowadzono kawę – kultura serwowania tego napoju sięga tu XVII w. Kawa serwowana w Barze Roma pochodzi ze sklepu braci Antonio i Luigi Meschini,
Zawód baristy staje się coraz bardziej popularny w Polsce. Kim jest barista i czy jego praca kończy się w kawiarni, a także jakie są możliwości rozwoju w tym zawodzie?
Milbok to odpowiedź na potrzeby baristów, u których narodził się pomysł na mrożenie mleka, by pozbyć się nadmiaru wody. Techniki…
Jakość środowiska pracy ma bezpośredni wpływ na produktywność, kreatywność, a także na postrzeganie firmy przez pracowników i odwiedzających ją klientów…