News & Trends
View AllWzrok odgrywa znaczącą rolę w odbiorze sensorycznym pozostałych zmysłów. Często używa się sformułowania „apetyczny wygląd” w stosunku do jedzenia czy…
Kawa to najlepszy przyjaciel produktywności, więc nic dziwnego, że chętnie sięgamy po nią w pracy. Doradzamy jaki ekspres wybrać do biura.
Wzrok odgrywa znaczącą rolę w odbiorze sensorycznym pozostałych zmysłów. Często używa się sformułowania „apetyczny wygląd” w stosunku do jedzenia czy…
Kawa to najlepszy przyjaciel produktywności, więc nic dziwnego, że chętnie sięgamy po nią w pracy. Doradzamy jaki ekspres wybrać do biura.
Latest
W zależności od tego jak daleka od „idealnej” będzie charakterystyka wody w Twoim lokalu, konieczne…
Filiżanka espresso w ponad 90% składa się z wody, a kawa przelewowa w ponad 98%. Warto zatem zrozumieć jej znaczenie w profesjonalnym zastosowaniu, aby nie tylko wydobyć z kawy optymalny smak, ale także utrzymać sprzęt w dobrej kondycji i ograniczyć ryzyko awarii. W tym artykule wyjaśnimy właściwości wody i jej wpływu na ekstrakcję kawy, a w następnej części przybliżymy sposoby jej filtracji, które mają zastosowanie w profesjonalnym użytkowaniu.