News & Trends
View AllFale kawowe. W poniższym artykule o tym jak to się wszystko zaczęło i jak przez lata rozwijała się kultura kawowa.
Jak dbać o czystość sprzętu kawowego oraz jakich profesjonalnych środków używać do konserwacji urządzeń barowych?
Fale kawowe. W poniższym artykule o tym jak to się wszystko zaczęło i jak przez lata rozwijała się kultura kawowa.
Jak dbać o czystość sprzętu kawowego oraz jakich profesjonalnych środków używać do konserwacji urządzeń barowych?
Latest
Inwestycja w pracowników to najlepsza inwestycja w Twój biznes – niezależnie od tego, w której części rynku HoReCa on funkcjonuje. Choć może to trącić banałem, przykłady z życia wzięte pokazują, że to właśnie podnoszenie kwalifikacji pracowników w największym stopniu wpływa na jakość produktów, obsługę klienta oraz wysokość sprzedaży.
Wiele razy zdarza się dostać w kawiarni speciality niedoparzoną kawę. Paczka od znanej palarni, EK43 na barze i barista składający przysięgę: słodycz leśnych poziomek i posmak kakao. A w filiżance pustka i trudny do zdefiniowania aromat. Nudny, generyczny, lekko kwaśny smak pozbawiony życia. Kawa speciality to produkt pod wieloma względami trudny i, na dobrą sprawę, skomplikowany niemal do granic absurdu. Jeden błąd na dowolnym etapie drogi, którą przechodzi, może powiedzieć tym wszystkim wyszukanym notom sensorycznym z Instagrama „papa!”.