News & Trends
View AllWielu właścicieli kawiarni skupia się na ekspresie, bo „to on robi kawę”. Ale to młynek decyduje, czy espresso będzie smaczne.…
W każdym lokalu gastronomicznym nieodłącznym elementem wydatków jest food cost. Czym jest food cost w gastronomii i ile powinien wynosić?
Królowa herbat Matcha to najcenniejsza z japońskich herbat i serce herbacianej ceremonii.…
Woda to 98% każdej kawy, ale rzadko trafia na listę inwestycji. Zła…
Klient nie lubi długiego czasu oczekiwania, barista stresu, a właściciel strat –…
Ludzie nie wracają po kawę, wracają po uczucie, którego doznali ostatnim razem.…
Źle dobrana filiżanka może zrujnować latte art, przyspieszyć stygnięcie kawy i sprawić,…
Kiedy wchodzisz do ulubionej kawiarni, zapach świeżo mielonej kawy miesza się z…
Królowa herbat Matcha to najcenniejsza z japońskich herbat i serce herbacianej ceremonii. Chociaż matchę po raz pierwszy przygotowano w Chinach,…
Wielu właścicieli kawiarni skupia się na ekspresie, bo „to on robi kawę”. Ale to młynek decyduje, czy espresso będzie smaczne.…
W każdym lokalu gastronomicznym nieodłącznym elementem wydatków jest food cost. Czym jest food cost w gastronomii i ile powinien wynosić?