W każdym lokalu gastronomicznym nieodłącznym elementem wydatków jest food cost. Czym jest food cost w gastronomii i ile powinien wynosić?

W każdym lokalu gastronomicznym nieodłącznym elementem wydatków jest food cost. Czym jest food cost w gastronomii i ile powinien wynosić?
W jednej kawiarni wszystko masz pod ręką. Wiesz, co się sprzedaje, kto z kim pracuje,…
Menu to jedno z najważniejszych narzędzi sprzedaży w każdej kawiarni. Dobrze zaprojektowane zwiększa średni rachunek,…
Królowa herbat Matcha to najcenniejsza z japońskich herbat i serce herbacianej ceremonii. Chociaż matchę po…
Woda to 98% każdej kawy, ale rzadko trafia na listę inwestycji. Zła woda psuje smak,…
Klient nie lubi długiego czasu oczekiwania, barista stresu, a właściciel strat – szybki przelew eliminuje…
Ludzie nie wracają po kawę, wracają po uczucie, którego doznali ostatnim razem. Czy było ciepłe…
Źle dobrana filiżanka może zrujnować latte art, przyspieszyć stygnięcie kawy i sprawić, że lokal straci…
Kiedy wchodzisz do ulubionej kawiarni, zapach świeżo mielonej kawy miesza się z odgłosami ekspresów i…